رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در مراسم بزرگداشت روز جهانی الکترونیک هواپیمایی از انجام بهسازی، نصب و راه اندازی سوئیچینگ برج و اپروچ فرودگاه مهرآباد پس از حدود ۲۱ سال با تلاش متخصصان ارتباطات و ناوبری هوایی به عنوان افتخاری بزرگ یاد کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، سیاوش امیرمکری در این مراسم که امروز (۲۱ آبان) با حضور اعضای هیات مدیره، معاون عملیات هوانوردی، مدیرکل ارتباطات و ناوبری هوایی، دبیر انجمن متخصصان الکترونیک هواپیمایی و جمعی از متخصصان ارتباطات و ناوبری ستادی و نیز فرودگاهی(به صورت ویدیو کنفرانس با فرودگاه های کشور) برگزار شد، در سخنانی از نامگذاری روز ۱۲ نوامبر به نام روز الکترونیک هواپیمایی به عنوان فرصتی برای توجه خاص و پاسداشت تلاشگران این حوزه یاد کرد.

مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران افزود: شرایط بحران کرونا تاثیری عمیق و موثر بر صنعت هوایی دنیا و خاورمیانه وارد کرده است و بر اساس پیش بینی ACI در سال جاری میلادی خاورمیانه با کاهش ۶۰ درصدی تعداد مسافران هوایی و کاهش هشت میلیارد دلاری درآمد نسبت به پیش بینی انجام شده پیش از بحران کرونا مواجه است.

وی با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی درآمد شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در هشت ماه گذشته، گفت: با اینکه در ماه های اخیر افزایش پروازهای داخلی کشورمان نسبت به میانگین دنیا و خاورمیانه بیشتر بوده است، با توجه به اینکه ۷۰ درصد درآمدهای شرکت از پروازهای عبوری حاصل می شود، در صورت بهبود شرایط، سه سال دیگر به وضعیت مالی سال ۲۰۱۹ باز می گردیم.

امیرمکری تاکید کرد: در شرایط جدید که با مشکلات تامین منابع مالی مواجه هستیم، برنامه ریزی های متناسب در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه تامین سلامت کارکنان، مهمترین اولویت شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در شرایط فعلی است، گفت: در این راستا از زمان اعلام شیوع کرونا، تمام امکانات مورد نیاز را برای رعایت پروتکل های بهداشتی تهیه کردیم. در ادامه آزمایش کرونا و تامین اقلام بهداشتی انجام شد. همچنین برای راه اندازی سامانه مشاوره تلفنی (call center) و نیز راه اندازی سامانه اطلاعات پزشکی و سلامت کارکنان برنامه ریزی شده است.

امیرمکری با اشاره به اقدامات انجام شده در اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی برای ارایه سرویس های ایمن هوانوردی عنوان کرد: در این راستا برای نصب تجهیزات CNS مورد نیاز فرودگاه ها از جمله پروژه سایت رادار کوشک بزم، نصب رادار تنگریز و بهسازی و نصب و راه اندازی سوئیچینگ برج و اپروچ مهرآباد پس از ۲۱ سال اقدامات خوب و افتخار آفرینی شده است.

وی افزود: اجرای پروژه بهسازی سوئیچینگ برج و اپروچ مهرآباد در شرایط بحران کرونا بسیار سخت بوده که با زمانبندی و تلاش کارکنان به مراحل پایانی رسیده و تا دو هفته دیگر آماده بهره برداری خواهد بود.

امیرمکری گفت: در شرایط کنونی متخصصان شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران بدون کمک متخصصان خارجی، عملیات نصب سامانه های حوزه CNS را انجام می دهند. همچنین در یک سال گذشته با استفاده از توان داخلی و شرکتهای دانش بنیان توانسته ایم قراردادهای تامین تجهیزات MSSR ، DME و برج موبایل را منعقد کنیم و این روند ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران همچنین با تاکید بر ضرورت همکاری حوزه های هوانوردی در اجرای پروژه هوشمندسازی فرودگاه ها عنوان کرد: اجرای این طرح نقش مهمی را در بازگشت اعتماد مسافران به دنبال دارد.

وی همچنین با اذعان بر کمبود نیروی انسانی حوزه های هوانوردی گفت: بررسی های لازم در این حوزه انجام شده و ارتباط لازم را با مرکز آموزش عالی هوانوردی برای برآورد نیازها برقرار کرده‌ایم. برگزاری آزمون استخدامی در ماه آینده نیز اقدامی بزرگ است که بتوانیم از نیروهای جدید استفاده کنیم.

امیرمکری همچنین به اجرای طرح امریه و اختصاص ۵۰ سهمیه سالانه از میان فارغ التحصیلان مرکز آموزش عالی هوانوردی اشاره کرد. 

وی همچنین از اقدام کارکنان اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی در کمک‌‌رسانی به محرومان استان سیستان و بلوچستان قدردانی کرد و از افتتاح مدرسه شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در یکی از روستاهای این استان در آینده نزدیک خبر داد.

احمد مومنی رخ، از مدیران ارشد سابق شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران نیز در این مراسم ضمن اشاره به تحولات ایجاد شده در حوزه الکترونیک هواپیمایی از زمان شکل‌ گیری اتحادیه IFATSEA از تلاش های کارکنان اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی در برقراری پروازهای ایمن قدردانی کرد.

در ادامه، سعید اکبری، عضو هیات مدیره و راهبر عملیات هوانوردی در سخنانی از متخصصان ارتباطات و ناوبری هوایی به عنوان سربازان گمنام اقتصادی شرکت یاد کرد که در کنار کنترلرها برای ارایه سرویس مناسب هوانوردی تلاش می کنند.

ابراهیم مرادی، عضو هیات مدیره شرکت و راهبر فرودگاه بین المللی مهرآباد نیز با اشاره به حجم بالای فعالیت کارکنان ارتباطات و ناوبری هوایی این فرودگاه در پشتیبانی پنج ایستگاه ناوبری از اجرای طرح نصب سوئیچینگ برج و اپروچ فرودگاه مهرآباد به عنوان یک شاهکار افتخارآفرین یاد کرد.

استفاده موفق از توان داخلی برای گذر از شرایط بحران

در این مراسم همچنین محمد امیرانی، معاون عملیات هوانوردی در سخنانی با اشاره به سابقه خدمت رسانی موثر متخصصان اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی در شرایط جنگ تحمیلی و در ادامه، تحریم‌های ظالمانه و نبود تجهیزات عنوان کرد: در ۹ ماه اخیر که با بحران کرونا مواجه شده ایم، متخصصان این حوزه توانسته اند گام های بلندی را در نگهداری، نصب و راه اندازی تجهیزات CNS بردارند که در این راستا می توان به بهسازی سوئیچینگ برج و اپروچ فرودگاه مهرآباد بدون وقفه در پروازها اشاره کرد.

امیرانی همچنین با اشاره به کمبود نیروی انسانی در ارتباطات و ناوبری هوایی در فرودگاه‌ها گفت: برای برطرف شدن این مشکل تلاش شده است تا از نیروهای امریه و نیز تامین نیروی انسانی از طریق آزمون استخدامی آتی استفاده شود.

معاون عملیات هوانوردی تاکید کرد: در دو سال اخیر با وجود افزایش تحریم ها، با استفاده از توان شرکت های داخلی برای تامین سیستم های راداری، ساخت DME و VSAT گام های بلندی برداشته شده و اجرای پروژه اتوماسیون مرکز کنترل با توان داخلی نیز در دست بررسی است.

وی با اشاره به تاثیر بحران کرونا بر صنعت هوانوردی گفت: لازم است با برنامه ریزی دقیق تر برای شیفت بندی یا استفاده از فرودگاه های پشتیبان در صورت نیاز اقدام شود.

امیرانی همچنین کارکنان ارتباطات و ناوبری هوایی را به سعه صدر و تحمل شرایط فعلی تا زمان تامین نیروی انسانی مورد نیاز و همدلی و همکاری هرچه بیشتر در این زمینه دعوت کرد.

اجرای ۱۹ پروژه فعال در حوزه ارتباطات و ناوبری هوایی

همچنین در این مراسم، سیامک بهنام، مدیرکل ارتباطات و ناوبری هوایی با بیان اینکه اکنون ۱۹ پروژه فعال به ارزش ۱۴ میلیون یورو(۹۵۰ میلیارد ریال) با پیشرفت ۵۰ تا ۵۵ درصد در حال اجراست، گفت: از میان مهمترین این پروژه ها می توان به نصب پنج سامانه ILS/DME و پنج سامانه DVOR، نصب رادار تنگریز شیراز و نصب ۹۳ دستگاه بازرسی X-ray اشاره کرد.

وی تاکید کرد: کارکنان اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی در ستاد و فرودگاه‌ها به طور مستمر به ارایه سرویس تجهیزات پایدار و ثابت در برج و اپروچ، مرکز کنترل و فرودگاه ها و تعمیر تجهیزات می پردازند.

بهنام همچنین با اشاره به کمبود محسوس نیروی انسانی در حوزه ارتباطات و ناوبری هوایی گفت: ۳۳ درصد نیروی انسانی این حوزه بین ۴۰ تا ۵۰ سال سن دارند و تا سال ۱۴۰۷ حدود ۱۵۰ نفر از کارکنان بازنشسته می شوند. برای برطرف شدن مشکل کمبود نیروی انسانی باید برای احیای مرکز آموزش هوانوردی و جذب نیروهای جدید اقدام شود.

وی با بیان اینکه در شرایط کرونا کارکنان اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی مانع از بروز کوچکترین خلل در سرپا ماندن و فعالیت تجهیزات و سامانه های ناوبری شده اند، افزود: امسال ۱۰ پروژه مهم را عملیاتی کرده ایم و امیدواریم به زودی شاهد بهره برداری از طرح بروز رسانی سوئیچینگ برج و اپروچ فرودگاه مهرآباد و اتوماسیون مرکز کنترل باشیم.

اسماعیل ماهگلی، دبیر انجمن متخصصان الکترونیک هواپیمایی ایران نیز در این مراسم ضمن اشاره به مصادف شدن روز جهانی الکترونیک هواپیمایی با پنجاهمین سالگرد تاسیس اتحادیه IFATSEA گفت: ایمنی و ارایه سرویس ناوبری امن، خط مشی اصلی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران است.

وی با اشاره به استقبال از استفاده از توان شرکت های داخلی در ساخت تجهیزات کمک ناوبری عنوان کرد: با وجود بحران کرونا، حجم کاری کارکنان ارتباطات و ناوبری هوایی کاهش نیافته و استفاده پروازهای بین المللی از آسمان ایران نشانه اطمینان شرکت های هواپیمایی دنیا به استاندارد بودن سرویس های ماست.

پایان بخش این مراسم اعطای لوح سپاس مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران به عادل دلفاری(فرودگاه جیرفت)، اسماعیل یاراحمدی قرائی(فرودگاه سیرجان)، حامد حافظ آبادیان(فرودگاه بم)، رضا علیپور قاسمی نژاد(فرودگاه رفسنجان)، آرش رفیعی پور(فرودگاه زابل) و ایمان شاه بیگی(فرودگاه ایرانشهر) و نیز رونمایی از ماکت های ایستگاه های رادار ، RCAG، DVOR و ILS بود.